Framgångar i OL-skytte
2016-10-17 19:05 - av Ingemar Ericsson [Kategori: OL-skytte]
nyhetsbildI söndagens SM-stafett i orienteringsskytte vann Ronneby DH14-klassen (dock utan SM-status). I laget sprang Arvid och Oskar Ericsson som både gjorde bra orienteringslopp och sköt alla träff.

I helgen har det även varit individuella tävlingar där Arvid tog hem två andraplaceringar i DH10 och Oskar en seger samt en tredjeplats i DH12.

Samtliga tre tävlingar avgjordes i tuff terräng utanför Göteborg.
 
ROKs första vinter SM-medalj?!
2013-02-17 10:10 - av Anna Ericsson [Kategori: OL-skytte]
Igår tog Ingemar Ericsson en silvermedalj då orienteringsskytte vinter avgjordes i Mora. Ingemar var endast 2 sekunder från guldet som gick till Andreas Davidsson, OK Klemmingen. Jacob Svensson placerade sig 10:a. Samtidigt avgjordes försvarsmaktsmästerskapen där Ingemar tog guld och Jacob brons. Orienteringsskytte vinter motsvarar en förening av skidorientering och skidskytte.
 
Öppet Sprint-KM Orienteringsskytte
2011-06-13 20:57 - av Ingemar Ericsson [Kategori: OL-skytte]
Inte mindre än 31 löpare kom till start i Ronneby OKs första öppna Sprint-KM i Orienteringsskytte. Två från Dacke, en från vardera Vilse och Bredaryd, resterande löpare från ROK.
Segrare i H21 blev Jon Engkvist och i D21-segraren heter Lina Nero.
Överlag var det bra skytte, framför allt i de yngre klasserna!

Nästa ROK-arrangemang kommer preliminärt att vara den 16:e oktober. Då blir det öppet Kort-KM med punktorientering, fri orientering och skytte med riktiga skidskyttevapen.

Länkar: Resultat
 
World Cup och SM Masstart 21-22 maj
2011-05-21 18:02 - av Ingemar Ericsson [Kategori: OL-skytte]
RESULTAT
Resultat - Sprint lördag 21 maj
Sträcktider - Sprint lördag 21 maj
RunOway - Sprint lördag 21 maj

Resultat - Masstart söndag 22 maj
Sträcktider - Masstart söndag 22 maj

 
Springskytte- Resultat
2011-04-28 12:14 - av Ingemar Ericsson [Kategori: OL-skytte]
nyhetsbild15 löpare från fyra klubbar deltog i springskyttet på Karlsnäs. Det var lite svårt att skjuta i den lite byiga vinden men överlag så var det ändå bra resultat.

Länkar: Resultat
 
Prova på OL-skytte
2010-10-23 13:32 - av Ingemar Ericsson [Kategori: OL-skytte]
nyhetsbildTack till alla som deltog på orienteringsskyttet idag, ett reportage kommer senare under dagen att läggas ut på orienteringsskytte.se. På tisdag kommer även BLT att ha en artikel från tävlingen. Än så länge får ni hålla till godo med resultaten som kan läsas i bifogad fil.
Länkar: Resultat, orienteringsskytte.se
 
VM-silver till Ingemar
2010-09-17 17:17 - av Anna Ericsson [Kategori: OL-skytte]
nyhetsbildIdag fredag avgjordes sprintdistansen vid VM i orienteringsskytte i Nymindegab på Jylland. Ronneby OKs representant Ingemar Ericsson kunde efter, framfør allt ett fint skytte med endast en bom i liggande, ta hem silvermedaljen i H21. Segrade med marginalen 2:09 min gjorde Johan Ekløv och trea var Jan Olm så Sveriges herrar tog således en trippel! Æven damerna gjorde en mycket fin insats och bærgade de fyra førsta platserna med Emma Andersson som vinnare.
Imorgon væntar den klassiska distansen med punktorientering-orientering-skytte som avgørs i trakterna kring Billund.
 
Ingemar totalsegrare i Svenska cupen
2010-09-06 19:55 - av Ingemar Ericsson [Kategori: OL-skytte]
Förra helgen avgjordes Sprint-SM och en klassisk tävling i Lilla Edet. Båda tävlingarna ingick även i Världscupen och Svenska cupen. Ronnebys Ingemar Ericsson vann lördagens klassiska tävling men gjorde ett riktigt dåligt lopp på Sprint-SM där han slutade som nia nästan tre minuter efter segraren Björn Wistrand (P 10 IF).

Klubben var även representerad av Tova Ericsson i D12. Tova placerade sig som trea respektive tvåa i hennes två första OL-skyttetävlingar.

Detta var de två sista deltävlingarna i Svenska cupen. Efter att ha tagit hem två delsegrar under året vann Ingemar även cupen totalt före Johan Eklöw (Tumba Mälarhöjden). I damcupen vann Emelie Eklöw (Bredaryd).
I Världscupen ligger Ingemar just nu trea med fyra deltävlingar kvar på programmet.
 
Rapport från Världscupen i Finland
2010-05-10 11:01 - av Ingemar Ericsson [Kategori: OL-skytte]
Tyvärr så gick det inget vidare för Ingemar Ericsson på de två inledande Världscuptävlingarna i Finska Mikkelli.
På fredagens sprint tog Anders Boström, TMOK, sin första delseger i Värlscupen efter ett bra lopp och ypperligt skytte. Grattis! Tvåa var Finske Mikko Hölsö och trea var Johan Eklöv, även han TMOK, medan Ingemar var en bedrövad nia efter ett dåligt lopp.
Dagen efter var det masstart där de första 14 löparna, bortsett från segraren Mikko Hölsö, i stort sett var tillsammans hela loppet. Det var därmed ganska öppet inför sista skyttet (tio stående) där både Johan som slutade två och Anders som blev femma gjorde bra skjutningar. Ingemar fick däremot det inte att stämma och hamnade på en inte alltför hedrande tolvteplats.
I damklassen blev Maria Andersson, P10 IF, fyra på sprinten och femma på masstarten. Segrade gjorde Riikka Timperi respektive Eevamari Oksanen båda från Finland.

På Sverigelistan gick Anders upp på en tredjeplats efter en riktigt bra helg. På damsidan var det klenare med svenska deltagare då Maria var ensam från Sverige och därmed så blir det inga poäng denna helgen.
Nästa uppdatering av Sverigelistan görs på måndag v20.
 
Säsongspremiär för OL-skytte
2010-04-19 22:15 - av Ingemar Ericsson [Kategori: OL-skytte]
Årets två första riktiga tävlingar avverkades nu i helgen i skogarna utanför Arboga. Tävlingarna som ingick i Sverigecupen var bra arrangerat men vi tävlande bjöd över lag på ett riktigt uselt skytte. Ingemar Ericsson blev fyra på lördagens sprint men fick revanch på söndagens klassiska distansen då han tog sin första seger för året, åtta minuter före tvåan.

Efter två av fem deltävlingar i Sverigecupen leder Ingemar på samma poäng som Johan Eklöv men med fler segrar.
Även på den nystartade Sverigelistan gick Ingemar upp från en mycket knapp andraplats till en lika knapp förstaplats.
 
Resultat orienteringsskytte vinter
2010-03-06 17:22 - av Ingemar Ericsson [Kategori: OL-skytte]
nyhetsbildSammanlagt 15 stycken var på Karlsnäs idag och provade på orienteringsskytte vinter. Ungefärliga resultat och punktkartan med de rätta punkterna hittar ni i länkarna. Ni som tycker punkten verkar lätt skall veta att HD17- inte hade med stigar och traktorvägar på sina kartor.
Vi som arrangerade tackar för intresset och hoppas att ni hade en rolig förmiddag.
Länkar: Resultat, Punkt-OL karta
 
Rekryteringsläger OL-skytte
2010-02-10 07:55 - av Ingemar Ericsson [Kategori: OL-skytte]
Mångkampsförbundets årliga rekryteringsläger genomförs i år på Gotland mellan den 21-24 juni. Lägret riktar sig till ungdomar mellan 15 och 25 år som är intresserade av att prova på eller bli bättre på orienteringsskytte.
Logi, mat, ammunition mm bjuder förbundet på. Vapen finns att låna.
För ytterligare information kontakta Anna eller Ingemar Ericsson.

Länkar: Inbjudan rekryteringsläger
 
Skidskytteträning 7/2
2010-02-07 19:36 - av Lennart Smedenmark, Anna Ericsson [Kategori: OL-skytte]
nyhetsbildTack alla ni som kom och provade på skidskyttet söndagen den 7 februari och tack Jakob för att du delade med dig av dina skatekunskaper! Tack även till Tompa för fixar-hjälp.
Vi hoppas kunna genomföra ny träning inom kort men tills dess får ni kolla in skidskyttet på OS.
/Ingemar och Anna

 
Tävlingsprogram 2010
2010-01-08 12:06 - av Ingemar Ericsson [Kategori: OL-skytte]
Nu har tävlingsprogrammet för 2010 börjat att ta form. Till höger finns en lista på de viktigaste tävlingarna och de som arrangeras i närområdet. Saknas i listan gör Världscuper och VM. För att se alla tävlingar så klicka på rubriken Tävlingsprogram 2010 så kommer ni till det officiella tävlingsprogrammet på Mångkampsförbundets hemsida.

Vi kommer även att arrangera en mindre tävling i Ronneby, datum för denna är dock inte bestämt ännu men troligen blir det till hösten.
 
Ingemar totalsegrare i Världscupen
2009-11-02 12:03 - av Ingemar Ericsson, Anna [Kategori: OL-skytte]
nyhetsbildI helgen tog Ingemar Ericsson hem totalsegern i världscupen i orienteringsskytte när säsongen avslutades på Värmdö öster om Stockholm.
Ingemars tävlingsår har varit mycket framgångsrikt vilket totalsegern bekräftar. Ingemar har dessutom blivit tvåa i Sverigecupen, SM-guld i klassisk distans, SM-silver sprint, VM-silver i stafett, VM-brons i klassisk distans samt 4:a på VM-sprinten.

 
Medaljer till Ingemar!
2009-08-31 11:21 - av Anna Ericsson [Kategori: OL-skytte]
nyhetsbildNyss hemkommen från Belgien och VM i orienteringsskytte kan Ingemar räkna in 2 nya medaljer och en 4:e plats.
4:e platsen kom på sprinten där han fick se sig besegrad av Tomas Jensen med ynka 3 sekunder i striden om bronspengen. I den klassiska distansen kom sedan bronset och silvret bärgades tillsammans med Robbin Kantarp och Johan Eklöv i stafetten. Ingemar skickade ut Johan i ledningen strax före Finland och Danmark. Efter en bra orientering och snabbt skytte av Mikko Hölsö fixade han guldet åt Finland.
 
Ny SM-medalj till Ingemar
2009-07-11 13:36 - av Anna Ericsson [Kategori: OL-skytte]
nyhetsbildIdag tog Ingemar ytterligare en medalj i orienteringsskytte när sprintdistansen avgjordes i skogarna kring Häverödal, norr om Norrtälje. Efter ett prickfritt skytte slutade Ingemar som tvåa, endast 15 sekunder efter Johan Eklöv, Tumba men 1,5 min före 3:an Robbin Kantarp, Strägnäs. Med lite rappare ben så hade inte guldet varit långt borta. Nästa stora drabbning avgörs i Blegien i slutet av augusti då VM avgörs.

Många har undrat hur SM-stafetten genomfördes av vårt Ronnebylag i slutet av juni? Läs mer »
 
Silver och brons i Estniska-mästerskapen
2009-06-23 13:42 - av Ingemar Ericsson [Kategori: OL-skytte]
Under midsommarhelgen tog Ingemar Ericsson ett silver i sprint och ett brons i jaktstart under Öppna Estniska Mästerskapen. Tävlingarna som även hade Världscup-status gick i finaste nässelterräng utanför Rakvere i norra Estland.

Sammanlagt i Världscupen efter fyra deltävlingar av tio ligger Ingemar trea, 15 poäng efter ledande Mikko Hölsö och Juha Tolonen båda från Finland.
 
Ingemar fyra på Sprint-SM
2008-10-20 08:59 - av Ingemar Ericsson [Kategori: OL-skytte]
I lördags avgjordes Sprint-SM i OL-skytte på gamla P 2 utanför Hässleholm. Ingemar sprang till sig en fjärdeplats efter en bra orintering men skjutmomentet utfördes lite sämre än normalt. Segrade gjorde regerande världsmästaren på distansen, Robin Kantarp P 10.

På Söndagens klassiska distans vann däremot Ingemar strax för Johan Eklöv, Tumba-Mälarhöjden. Tyvärr var det ingen SM-status denna dag.

Tävlingarna var även avslutning i Svenska Cupen där Ingemar blev sammanlagd fyra trots en tävling för lite.
Totalt herrar: 1:a Johan Eklöv Tumba-Mälarhöjden, 2:a Robin Kantarp, P 10, 3:a Nichlas Wallström Göteborg-Majorna, 4:a Ingemar.
Totalt damer: Frida Wallström Göteborg-Majorna, 2:a Carina Svensson Bredaryd, 3:a Emelie Eklöf Dalregementet.
 
Orienteringsskytte - kort beskrivning
2008-09-16 07:28 - av Ingemar Ericsson [Kategori: OL-skytte]
Orienteringsskytte, som tidigare hette Fälttävlan, är en civil mångkampsidrott som liksom skidskytte, Modern 5-kamp och orientering har sitt ursprung i den militära idrotten. Sedan 2002 tillhör idrotten, tillsammans med Modern 5-kamp och Militär 5-kamp, Svenska mångkampsförbundet. Orienteringsskytte utövas förutom i Norden i ett antal länder i övriga Europa.

Orienteringsskytte är ganska likt skidskytte och består av delgrenarna skytte och fri orientering samt i klassisk distans även punktorientering. Läs mer »
 


Tävlingsprogram 2015

SC = Sverigecupen
WC = World Cup

Länkar

Svenska Mångkampsförbundet Orienteringsskytte
Vad är orienteringsskytte?


 
Ronneby OK
Skärvgölsvägen 2
372 92 Kallinge
E-post: rok@rok.nu
Klubbgård
Karlsnäsgården
Telefon 0457-460016
Mer information om bokning
Webansvarig Utskriftsformat
Jon Engkvist
footer