Publicerad: 2017-05-15 13:41:43 av Christian Håkansson
Nyhetskategori: Allmänt
[Redigera]

En klubbkamrat har lämnat oss…

Jörgen Eklund har efter en tid med sjukdom lämnat jordelivet och med det har klubben mist en härlig klubbmedlem. En del av klubbens, framförallt nya medlemmar, kanske inte är bekant med Jörgen och med det har kännedom om hans gärningar.

En klubbkamrat har lämnat oss…
Jörgen Eklund har efter en tid med sjukdom lämnat jordelivet och med det har klubben mist en härlig klubbmedlem. En del av klubbens, framförallt nya medlemmar, kanske inte är bekant med Jörgen och med det har kännedom om hans gärningar.
För oss som varit aktiva i klubben i många år så var Jörgen en person som alltid ställde upp, sa rakt ut vad han tyckte, utan att linda in orden, och med det stod upp för sin sak.
Om jag inte minns fel!? Kom Jörgen i kontakt med Ronneby OK på en aktivitetsdag i Brunnsparken i slutet av 80-talet. Han kom då gående med en stor papegoja på axeln och frågade då en av klubbens ledare Sture Karlsson om han kunde bli medlem och börja träna? Efter den dagen kom Jörgen (utan papegoja) att bli en stor ledare i klubben. En ledare som aldrig stod som namn på något papper, utan istället bara ställde upp.
Han körde bussen otaliga gånger till Tiomila, till elittävlingar över hela Sverige, Jukola och andra tävlingar utomlands. Han var inte ledaren som stod för de orienteringstekniska detaljerna eller fysiska bitar. Istället var han den som gjorde att vi alla aktiva kände oss trygga på våra resor med säker körning, hjälp med matlagning och all annan service. Det finns åtskilliga händelser att minnas. Efter Oringen i Övik 1994 körde Jörgen Eklund sin Volvo, med jag, brorsan Johan H och Peter Miketinac nonstop till Ronneby efter fredagens etapp. När vi tidig gryning nådde Ronneby körde Jörgen upp bredvid en tidningsutdelare och frågade om han fick köpa BLT? Tidningsbudet svarade försynt att det går inte. Va fan! Jag har kört enda ifrån Övik för att köpa tidningen, var Jörgens svar!!
Jörgens stora intresse/kunskap om natur och fåglar gjorde också alla tävlingsresor och träningsläger till något alldeles extra. I åtskilliga timmar har man i hasorna efter Jörgen krupit över någon hängmosse, myr eller fjällhed för att se någon sällsynt pipare… Likaså minns jag att vi vid ett träningsläger i Skålsjögården Hälsingland gav oss ut för att fiska bäcköring. Det var Jörgen, jag och Henrik Modig, Pan-Kristianstad som skulle pröva lyckan. Jörgen förklarade att detta var ett oerhört tyst fiske! och minsta lilla ljud eller rörelse skrämde fisken. Det var vi tre och en miljard myggor längs bäcken i hälsingeskogen! Jörgen var inte helt nöjd med hur jag och Henrik betedde oss för att hålla borta myggen. Jörgen bet bara ihop och sa ingenting, myggen var inget hinder! Det var precis så Jörgen var! Inget gnäll bara kämpa vidare!
Men Jörgen var inte bara en härlig ledare utan tränade också otroligt hårt. Det blev många mil på skidor, löpning, cykel och orientering. Även i detta gav Jörgen allt han hade och det blev fina resultat på skidor både i Sverige och utomlands. Tack vare Jörgens stora intresse för skidåkning och engagemang för Ronneby OK ägnade han även mycket tid åt Karlsnäsgården.
Jörgen fick efter en tid problem med hälsan vilket fick till följd att träningen fick minimeras. Tyvärr kom det sedan in andra problem i sjukdomsbilden och Jörgen kämpade verkligen hårt för att kunna fortsätta med sitt stora naturintresse. Men livet kan vara grymt och till sist fick även en hård kämpe som Jörgen Eklund ge vika!

/Christian Håkansson

 


   

 

De senaste nyheterna
Veckans bana vecka 292018-07-15
Veckans bana som fotoorientering2018-07-15
Välj din söndag! Anteckna dig nu!2018-07-15
Två glada guldmedaljörer på veteran-VM2018-07-13
Guld till Roland!2018-07-11
Dags för anmälan till GM2018-07-09
Veckans bana vecka 282018-07-09
Ungdomens 10-mila2018-07-06
Veckans bana vecka 272018-07-01
Gemensamma klubbgrillningar!2018-06-29


För att läsa fler och äldre nyheter - gå till Arkivet.

Sök i ROKs nyhetsarkiv:
Skriv in sökord:

 
Ronneby OK
Skärvgölsvägen 2
372 92 Kallinge
E-post: rok@rok.nu
Klubbgård
Karlsnäsgården
Telefon 0457-460016
Mer information om bokning
Webansvarig Utskriftsformat
Jon Engkvist
footer