Banläggaren har ordet!

kartbild banläggningDå Ronneby OK fick tävlingarna tilldelade så sent som i november förra året så har det varit en väldigt intensiv period fram till nu med framtagning av en ny karta, skissande av banor, markägarkontakter mm. Senaste veckorna har arbetet intensifierats ytterligare då allt nu måste bli klart så att kartor med banor kan skrivas ut i slutet av veckan.

Vi banläggare har delat upp arbetet så att Patrik Karlsson har ansvarat för kvalbanorna och jag har fokuserat på finalbanorna. Denna uppdelning har fungerat bra, delvis tack vare att vi har haft avgränsade områden att hålla våra banor innanför.

I dagarna har kartritaren Kenneth Kaisajuntti gjort de förhoppningsvis sista justeringarna av kartan så att allt skall vara klart i tid. Personligen tycker jag att han har fått till en tydlig och lättläst karta som jag tror kommer att uppskattas av löparna.

Ronneby är en typisk småstad som inte har några större likriktade bostads- och handelsområden utan bebyggelsen varierar ganska så kraftigt från kvarter till kvarter med allt från kulturkvarter med gränder i kullersten, hyresområden med små innegårdar till lugna villaområden. Det finns också ett antal mindre parker insprängda i området samt självklart den rikskända och vackra Ronneby Brunnspark.

Eftersom områdena varierar från tävling till tävling så kommer också banornas karaktär att skiljas åt mellan de olika dagarna. Överlag så kommer det att erbjudas orientering med hög fart med många vägvalssituationer. Det kommer självklart att finnas många sträckor med större vägval men det kommer också att erbjudas många mikrovägval som kanske är det som i slutändan kommer att fälla avgörandet.

Vi banläggare har haft ett par veckor med mycket arbete för att göra de sista förberedelserna. Förhoppningsvis resulterar det i att vi sen under tävlingsdagarna kan ta det lugnt och istället följa löparna som vi hoppas kommer att uppskatta allt arbete vi lagt ner för att SM Sprint i Ronneby skall bli en rättvis, spännande, intensiv och rolig tävlingshelg.

Stort lycka till i Ronneby stad!

Ingemar Ericsson, Banläggare SM Sprint/Sprintstafett Final